zondag 29 mei 2011

Tuinen van Overvloed - Fransje de Waard

Mijn interesse in permacultuur is eigenlijk ontstaan door een drietal aspecten:
De documentaire: Farm of the Future (link in eerste blog)
De tuinen van Hans Carlier (google op Hans Carlier Picasa)
Het boek Tuinen van Overvloed van Fransje de Waard. (Mijn blog over zaden en onkruid zijn op haar boek geinspireerd/overgenomen)

Dit laatstgenoemde boek heb het drie weken geleden uit de bieb geleend, nadat het uit een ander filiaal moest komen. Blijkbaar leeft het wel, want ik kon het niet verlengen: iemand anders had het al besteld. Helaas is het in de winkel niet meer verkrijgbaar. Verbazingwekkend, omdat dit boek uitgegeven is in 1996 maar nog steeds up-to-date is. De boodschap dat we verkeerd met de natuur omgaan was toen al zeer dringend en 15 jaar later is er weinig veranderd. Ik ben het dan ook niet eens met onderstaand artikel, dat dit boek 10 jaar te vroeg is uitgegeven. Mijn inziens komt dit boek als wake-upcall veel te laat in de belangstelling. Absolute aanrader dit boek!! 

Zojuist las ik dit goede nieuws: het boek is in herdruk! bron: www.earthmatters.nl

Permacultuurboek 'Tuinen van Overvloed' in juni verkrijgbaar

(Transition Towns) Goed nieuws: er is een herdruk op komst van ‘Tuinen van Overvloed’, het eerste en tot nu toe enige Nederlandstalige standaardwerk over permacultuur. Geschreven door Fransje de Waard. ‘Tuinen van Overvloed’ verscheen een jaar of tien te vroeg. Niet veel mensen hadden gehoord van permacultuur, toen het boek van Fransje de Waard in 1996 het licht zag. En nog steeds is het in feite het enige Nederlandstalige boek over permacultuur.

De schrijfster vertelt in de inleiding hoe zij in AndalusiĆ« kennismaakte met permacultuur, op nader onderzoek uitging en probeerde in Nederland interesse te wekken. Uiteindelijk resulteerde dat in het boek Tuinen van Overvloed, waarin de uitgangspunten en principes van Permacultuur behandeld worden. Daarnaast komen ook zeer praktische toepassingsmogelijkheden aan bod, juist ook voor mensen die niet meer ‘tuin’ hebben dan de vensterbank of het balkon.

Reserveer nu alvast bij de Omslag

book coverHet boek, uit 1996, was al een poosje uitverkocht, maar omdat er nog steeds veel vraag bleef, wordt het nu bijgedrukt. Uitgever Jan van Arkel zegt te verwachten dat de nieuwe editie er in juni zal zijn. Het boek krijgt een nieuwe kaft, maar de inhoud is goeddeels hetzelfde. De prijs ligt rond 15 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten