vrijdag 11 november 2011

Terugblik tuinseizoen 2011- plantjes uit kitchenscraps

De appel


De avocado

   
De citroen

De eddoe


De kiwi


 
De mango

5 opmerkingen:

  1. Nathanja! Dit is indrukwekkend! Maar wat nu? Heb/haal je ze binnen? De citroen bijv. zal het buiten niet overleven? En weet je of er "echt" vruchten aan komen. Ik dacht dat ik op Gardners World zoiets had gehoord over citroenen maar wel dat het jaren duurde? Kan het ook Googlen maar jou vragen is leuker :-). Maar goed hoor!!! Leuk ook :-).

    Groetjes,

    Kate
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Kate,

    Dank je! Wat nu?? Tja ik moet je eerlijk zeggen dat ik daar ook niet echt over na had gedacht toen ik dit experiment begon. De avocado heb ik binnen, de citroenplantjes kunnen ook binnenblijven (dit jaar nog wel). Appel en kiwi kunnen buiten overwinteren. Mango en eddoe zal ik binnen moeten halen. Een kasje zou heel handig zijn, maar dat zijn of van die plastic dingen die zo wegwaaien en glazen kassen zijn onbetaalbaar. Heb laatst uit een container 2 ramen met kozijn gevist, dus mijn plan is om in het voorjaar zelf een kas te bouwen.

    Groetjes,
    Nathanja

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O en of er vrucht aan komt: ik laat me verrassen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En nu? Ik ben zo benieuwd... Het is bijna maart, kun je weer wat laten zien?

    Kate
    x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Kate,

      Het is een beetje een dooie boel bij de kitchenscraps: letterlijk en figuurlijk. Mijn tegen-de-vorst-constructie heeft weinig gedaan voor de Mango, Ananas en Eddoe. Ik had ze naar binnen moeten halen. De citroen staat nog binnen, maar is weinig gegroeid, de Avocado doet het fantastisch. De kiwi en appel hebben blad verloren, maar die horen tegen vorst te kunnen, ik hoop dat die straks weer gaan uitlopen. Wanneer dat gebeurt, volgt weer een nieuwe fotosessie. : )

      Groetjes,
      Nathanja

      Verwijderen